Cycle Lovers

Category Archives: Bicycles

BMX να γουστάρεις!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cyclocross Romet

P3310242

- Θέλω κούρσα.

- Ορίστε πάρε.

- Ναι, αλλά μπορώ να πάω στη δουλειά μου; Μπορώ να βάλω χοντρά ελαστικά; Μπορώ να πάω στο χώμα; Μπορώ να γυρίσω ένα νησί; Μπορώ να ακολουθήσω τους φίλους μου με τις κούρσες;

- Ηρέμησε, ναι μπορείς.

- Ναι, αλλά θέλω κάτι οικονομικό με Shimano.

- Είναι πολλά αυτά που ζητάς, αλλά θα σε φτιάξω. Έχω cyclocross κούρσα, με χοντρά ελαστικά Schwalbe CX Comp, groupset Shimano Claris, Promax mini V-brakes & τροχοί με Shimano κέντρα.

- Ρε φίλε, το εξάντλησες!

- Ώπα περίμενε και το καλώδιο για το πίσω φρένο είναι εσωτερικό, με τιμή κάτω από 650€. Τώρα το εξάντλησα!

P3310244

P3310243

    P3310245 P3310246

P3310241

Funky tour with Schwinn High Plains

SCHWINN HIGH PLAINS

Ο Philippe ήρθε στο μαγαζί να πάρει ένα ποδήλατο, με το οποίο θα ακολουθούσε τους φίλους του έως Κωνσταντινούπολη. ΄Ηθελε κάτι οικονομικό και να είναι έτοιμο για το δρόμο σε μια μέρα. Δεν άργησα να του βρω, το είχα σχεδόν έτοιμο. “Όχι μόνο θα μπορείς να τους ακολουθήσεις έως Κωνσταντινούπολη, αλλά μπορείς να πας και στην Ινδία με τους φίλους σου”, του είπα.

Schwinn High Plains, δεκαετίας ’90, χειροποίητο, χρομόλη, 26άρι με σειρά Shimano 200GS, cantilever φρένα, με τρύπες για φτερά και σχάρες.

SCHWINN HIGH PLAINS

SCHWINN HIGH PLAINS

Προσθέσαμε πετάλια μωβ Polo & Bike, με μωβ δέστρες Bagaboo, μπλε προστασία σκελετού στον οριζόντιο, μπλε φτερά, touring τιμόνι με μεγάλα ακροτίμονα, corky grips, οπίσθια σχάρα και εμπρόσθια σχάρα με καλάθι μωβ. Πιο funky δε γίνεται.

SCHWINN HIGH PLAINS

SCHWINN HIGH PLAINS SCHWINN HIGH PLAINS

Ο χαρούμενος Philippe (σημ. Γαλλικές Άλπεις-Αθήνα σε 5 μέρες με ωτοστόπ), που του αρέσουν τα χρώματα, χάρηκε ακόμη πιο πολύ, όταν καθίσαμε παρέα να το φτιάξουμε και να κάνουμε το χρωματικό funky συνδυασμό, με τα φτερά, τις σχάρες και το καλάθι.

 

Την ώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές ο Philippe με το ποδήλατο είναι ήδη στην Κωνσταντινούπολη.

SCHWINN HIGH PLAINS

SCHWINN HIGH PLAINS

 

Philippe’s funky touring bicycle!

Philippe came at the shop asking for an economic complete bike to ride it till Istanbul with his friends. We found him a rare ’90′s chromoly, Schwinn High Plains, 26 inch wheel, used in good condition bike. He loved it when we build it together and matched all those funky colors. Now Philippe is already in Istanbul and thinking if he will follow the rest till India.

Go on Philippe!

SCHWINN HIGH PLAINS

Single speed everyday routes…

…for happy Marko and his Polo and Bike Virens.

Ο Μάρκο είχε μπανίσει καιρό τώρα το ποδήλατο. Είχε κάνει βουντού για να μη πουληθεί μέχρι να είναι έτοιμος να το πάρει όπως και έγινε. Καλές διαδρομές Μάρκο!

Touring bicycle Histoire

HISTOIRE LOGO

FRAME DETAILS

HISTOIRE LABEL

FRAME HANDLING

Ο Antoine ήρθε από τις Άλπεις στην Αθήνα με recumbent. Για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ασία, ήθελε κάτι που να μη τραβάει τα βλέμματα και εύκολο στις επισκευές. Έστειλε το recumbent στο σπίτι και ήρθε στο μαγαζί για νέο ποδήλατο. Του προτείναμε το Trucker, αλλά τελικά κατέληξε σε ένα γαλλικό χειροποίητο touring frame (500 κομμάτια μόνο) που είχε μπανίσει καιρό τώρα. Ωραίο, καθαρό, με όμορφο σήμα, βοηθητικό χεράκι για να σηκώνεις το ποδήλατο, λίγο πιο βαρύ από τα συνηθισμένα ατσάλια, διότι ο frame builder χρησιμοποιεί μεγαλύτερης διαμέτρου σωλήνες, αλλά μπορείς να το πετάξεις από τον 1ο, χωρίς να πάθει, φαντάζομαι.

HISTOIRE TOURING COMPLETE

TOURING HANDLEBAR

BROOKS B17 SIDE

BROOKS B17

Groupset 9 ταχυτήτων Shimano Alivio, οπίσθιος τροχός από στεφάνι Mavic XM317 (extra tough) με κέντρο Shimano Deore LX, εμπρόσθιος τροχός με το ίδιο στεφάνι με κέντρο-δυναμό Shimano DH-3N72, ελαστικά Marathon Mondial 26×2.00, touring τιμόνι, Velox ταινία τιμονιού και χειρολαβές, σέλα Brooks B17 καφέ, Topeak θήκη για μπουκάλι νερό, Ortlieb τσάντα τιμονιού με θήκη για χάρτη και έτοιμος για περιπέτειες στην Ασία.

ALL FITTED  TOPEAK WATER BOTTLE CAGE TUBUS FRONT RACK

ALIVIO

Ο Antoine το δυναμό δεν το ήθελε για φώτα, αλλά για να μπορεί να φορτίζει tablet, κινητό και ότι άλλο ηλεκτρονικό θέλει με ένα αντάπτορα, όπως θα δείτε και στις φωτό. Κουλλλλλλ Antoine!

SHIMANO DYNAMO DH-3N72

ELECTRONICS CHARGER

Ωραίο frame, ρολάρει αργά-σωστά τουριστικά και σούπερ άνετα. Γράφει τη δική του ιστορία με το Histoire ο Antoine.

Bon Voyage!

HISTOIRE TOURING WITH RACKS

LOADED

Surly Troll 26”

Surly Troll 26

Άρρωστο το στήσιμο του Troll που θα συντροφεύσει το Trucker στο ταξίδι προς Ινδίες. Γαλάζιο με κόκκινη σέλα Brooks B17 και καφέ δερμάτινη ταινία τιμονιού Velox. Στους Γάλλους αρέσουν τα χρώματα, οπότε δε φοβούνται να δοκιμάσουν περίεργους συνδυασμούς.

troll side

Brooks B17 Red side

Πάνω-κάτω τα ίδια ανταλλακτικά με το Trucker χρησιμοποιήσαμε και σε αυτό το στήσιμο (τροχοί 26″ από στεφάνια Mavic XM117, κέντρα Shimano Deore συνδυασμένα με ακτίνες Sapim, ελαστικά Schwalbe Marathon Plus Tour, Altus 8άρα σειρά με μικρό δίσκο 22 δόντια (ανεβαίνεις Θιβέτ) και V-brake, τιμόνι τουριστικό butterfly, ergotec λαιμό τιμονιού-σέλας, MKS MT Lite Pedals), με τη διαφορά ότι για μπροστινό κέντρο βάλαμε δυναμό Shimano και ένα φως basta για αυτονομία στα σκοτάδια.

handlebar front light troll rear Dropout v brake mavic xm117 shimano dynamo DH-3D35

Τσεκάρεις το “suspension corrected fork” για 100mm ανάρτηση με τρύπες παντού για να συνδυάσεις σχάρες με παγουροθήκες, με δισκόφρενο ή cantilever.

troll fork

Τρολλάρει και δε κολλάει πουθενά. Bon Voyage Dylan!

Brooks B17 Red behind

Sick build for this Troll! Ready to travel from Athens to India. Light Blue frameset with Red Brooks B17 & brown leather Velox vintage bar tape. Colorfull bike for French people. Mavic rims & Shimano Deore rear hub, Shimano Dynamo front hub, Altus groupset with V-brake, touring handlebar, Ergotec stem-seatpost and MKS MT Lite Pedals.

Bon Voyage Dylan!

Surly Troll

Surly Long Haul Trucker 26”

Surly Long Haul Trucker 26

Οι κυρίες προηγούνται, οπότε θα σας δείξουμε πρώτα το Trucker της Γαλλίδας, το οποίο ντύθηκε με ασημί ανταλλακτικά για να δοθεί κλασσικό look. Έτοιμο για κοπάνημα στους άγνωστους δρόμους της Ανατολής, αφού θα πάει Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα χαθεί στα βάθη της Ασίας.

surly ergotec seatpost and smp saddle

Τροχοί 26” από στεφάνια Mavic XM117, κέντρα Shimano Deore συνδυασμένα με ακτίνες Sapim, ελαστικά Schwalbe Marathon Plus Tour, Altus 8άρα σειρά με μικρό δίσκο 22 δόντια (ανεβαίνεις Θιβέτ) και V-brake, τιμόνι τουριστικό butterfly, ergotec λαιμό τιμονιού-σέλας, σχάρα έως 25 κιλά (άλλος θα κουβαλάει τα πολλά), φτερά και τουριστική σέλα SMP.

Κανονικό trucker δε κολλάει πουθενά. Bon Voyage!

 shimano lht handlebar ergotec stem ergotec seatpost and smp saddle schwalbe marathon mavic rims racks and fenders smp tpuring saddle

Lady’s first, so here is Long Haul Trucker ready to hit the road to Asia, with silver parts for a classic look. Mavic rims & Shimano Deore hubs, Altus groupset with V-brake, touring handlebar, Ergotec stem-seatpost and touring Smp saddle.

Bon Voyage!

Surly Long Haul Trucker

Surly Knard 700×41

Τα knard ήρθαν, ποιος τυχερός θα τα δοκιμάσει; Στο road.cc λένε ότι είναι τα καλύτερα ελαστικά για εκτός δρόμου μονοπάτια και cyclocross.

 

road.cc: Quite possibly the perfect tyres for gravel bikes, not bad for traditional cyclo-cross and fun, lots of fun -link

Sunday ride

Urban jungle,  the Troll and the trolley!

Urban_Jugnle_Trolley

Carrera lady’s makeover

Μετέτρεψε το παλιό σου mtb σε ποδήλατο πόλης για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, εκδρομές ή βόλτες.

Carrera Panther Lady

Στο συγκεκριμένο Carrera κρατήσαμε σκελετό, λαιμό σέλας και βάλαμε όλα τα ανταλλακτικά καινούργια. Must το τιμόνι για ποδηλάτες-ανθρώπους. Στα υπόλοιπα έχουμε: πιρούνι χρωμόλη, Shimano ταχύτητες με 3πλό δισκ/να (για να πας παντού), ζάντες αλουμινίου Taurus, ελαστικά Schwalbe CX Comp (για να υπερπηδάς όλα τα εμπόδια της πόλης) και φρένα long reach. Είναι έτοιμο να υποδεχτεί σχάρα και φτερά.

Carrera Panther Lady

Carrera Panther Lady

Ψάχνουμε για κυρία/δεσποινίς μερακλού που θα εκτιμήσει αυτή την ολική μετατροπή σε ένα σκελετό Carrera lady’s. Αν τη βρείτε στείλτε την.

Carrera Panther Lady

The Dutch on tour!

Σηκωθείτε από κρεβάτια, καρέκλες, κανεπέδες και ντιβάνια τώρα!

Dutch on tour

Όλη η Ευρώπη έχει βγει στους δρόμους με τα ποδήλατα, εσύ ακόμη κάθεσαι; Αυτή τη φορά η Ολλανδική φυλή μας επισκέφτηκε. Ο Jeroen και η Inti τριγυρίζουν 3 χρόνια με 26άρια ποδήλατα ενός παλιού Ολλανδού κατασκευαστή-πρώην αθλητή. Ήρθαν στην Αθήνα για λίγο και μέσα σε λίγες ημέρες ήθελαν να φύγουν πως και πως, αφού δεν αντέχουν για πολύ καιρό στη πόλη. Η φύση τους καλεί. Ως την επόμενη φορά, καλό ταξίδι!