Cycle Lovers

Category Archives: Restoration

Gerasimos Peugeot reborn

Peugeot

Ο Γεράσιμος βρήκε το Peugeot σε μια αποθήκη σε αυτή την άθλια κατάσταση που βλέπετε παρακάτω. Μας το έφερε και πήγε στα καράβια που πάνε προς Κίνα για να βγάλει χρήματα να μας πληρώσει :). Δύσκολη δουλειά η ανάσταση, αλλά τα καταφέραμε και σώσαμε σκελετό, φρένα & δισκ/να.

Peugeot Peugeot

Peugeot Peugeot

Ασκήθηκε βία για άλλη μια φορά, αφού ο λαιμός ήταν κολλημένος. Προς έκπληξη μας, διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του λαιμού που είχαν καταφέρει “κάποιοι επιστήμονες” να σφηνώσουν στο πηρούνι ήταν 22.2mm, ενώ αυτό το γαλλικό μοντέλο ήταν για 21.1mm. Αφού λοιπόν βγήκε ο λαιμός και βάλαμε νέο με τη σωστή διάσταση είχαμε πρόβλημα διάστασης στο τιμόνι, όπου το δικό του ήταν μεγάλο και δε χώραγε στο λαιμό που βάλαμε. Τι κάναμε; Υπομονή, περιμέναμε λίγο, ώσπου μια μέρα έπεσε στα χέρια μας το κατάλληλο τιμόνι και μάλιστα σε πολύ μικρή διάσταση (σπάνιο).

Peugeot

Στα υπόλοιπα ανταλλακτικά τοποθετήθηκαν τροχοί ιταλικοί δίπατοι και ταίριαξαν αισθητικά με τα χρώματα του σκελετού, τα ελαστικά Kenda με μπεζ πλαϊνά (κλάσικ), καφέ ιταλική σέλα με μπεζ λεπτομέρεις και η κίτρινη βαμβακερή ταινία τιμονιού Velox, αλλά με gel από κάτω. Στις δοκιμαστικές του βόλτες κατάλαβα ότι η κόρη του Γεράσιμου, για την οποία προορίζεται το ποδήλατο, θα κάνει τις πιο ανάλαφρες και απροβλημάτιστες βόλτες της, με ένα ποδήλατο που ούτε το είχε φανταστεί.

Peugeot Peugeot

ΥΓ. Οι φωτό αδικούν το αποτέλεσμα, γιατί είχε συννεφιά τη μέρα της φωτογράφησης.

Babis custom build

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χειροποίητο πλαίσιο αλουμινίου, σειρά shimano xtr, ανάρτηση με κλείδωμα για τον Μπάμπη, που εκτός από τη κόκκινη κούρσα του, τώρα έχει και ένα on-off ποδήλατο για το καθημερινό “bike to work”. Ride on Babis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Red satisfaction

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άλλο ένα Mercier χτύπησε την πόρτα μας πριν λίγο καιρό, ζητώντας τη φροντίδα μας για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο δρόμο. Ευτυχώς, ο ιδιοκτήτης του το είχε σε κλειστό χώρο και γλύτωσε. Έτσι, καταφέραμε να προχωρήσουμε σε λύσιμο-δέσιμο όλου του ποδηλάτου και ένα βαθύ καθαρισμό των ανταλλακτικών και του σκελετού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πριν

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλές βόλτες Στέφανε!

Το πράσινο Mercier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μας ήρθε σε κακή κατάσταση, λίγο πριν το θάνατο. Ήταν έτοιμο να το καβαλήσει Ζόμπι για να παίξει σε νέο επεισόδιο του “Walking Dead”, αλλά το έσωσε τελευταία στιγμή ο Rick. Γεμάτο σκουριές, όλα τα parts ακίνητα και κολλημένος λαιμός. Όλα αυτά, όμως, δεν ήταν ικανά να μας αποτρέψουν από αυτή την αναπαλαίωση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το βάψιμο του νέου μας συνεργάτη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο οποίος, μάλιστα, αντί να κολλήσει τα νέα αυτοκόλλητα, τα ζωγράφισε στο σκελετό με αερογράφο για καλύτερο αποτέλεσμα. Η δουλειά του φαίνεται στις φωτογραφίες και όσοι το είδαν από κοντά αυτές τις ημέρες εντυπωσιάστηκαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περιποιηθήκαμε τους τροχούς με μια καλή ακτινολόγηση και μια καλή συντήρηση στους άξονες των κέντρων, αντικαταστήσαμε το δισκοβραχίονα που είχε με ένα ελαφρύτερο used Aero Coronado και τοποθετήσαμε νέα κασέτα, ντεραγιέ οπίσθιο, αλυσίδα και λαιμό τιμονιού Uno. Φρένα, πετάλια και παγουροθήκη πήγαν για inox. Στις μανέτες, μετά το καθάρισμα, βάλαμε καλύμματα Cane Creek. Τέλος, για ταινία τιμονιού επιλέχτηκε μια δερμάτινη Velox, η οποία συνδυάστηκε με τη καφέ σέλα Bassano και τις καφέ δέστρες στα καλουπιέ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πράσινο Mercier είναι τώρα έτοιμο να χαρίσει βόλτες μοναδικές στον ιδιοκτήτη του.

Filippias rare orange Mercier

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το νέο όχημα της Φιλιππίας είναι ένα Mercier με σωλήνες reynolds σε μικρό μέγεθος. Σπάνια ιστορία. Το πάτημα του δισκοβραχίονα σε αυτά τα ποδήλατα ήταν αθλητικό (53-39 δόντια) και τελείως άβολο για μια κοπέλα που θέλει να μετακινείται στη πόλη και να γυρίσει μερικά νησιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Της προτείναμε να πάει σε 3πλό 48-38-28 και 6 ταχύτητες πίσω από 5. Ήθελε, όμως, ασημί δισκοβραχίονα. Ούτε εμείς, ούτε η Shimano θέλαμε να της χαλάσουμε το χατήρι, αφού δεν ήθελε να χαλάσει το ύφος του ποδηλάτου. Μαζί τοποθετήθηκαν και 2 ντεραγιέ της Shimano, αφού τα παλιά της Simplex είχαν φάει τα ψωμιά τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Φιλιππία ήθελε να μπορεί να αλλάζει ταχύτητες πιο άνετα από το να σκύβει στο διαγώνιο. Έγινε! Λεβιεδάκια για λαιμό, στόπερ ταχυτήτων Shimano και λευκά καλώδια για να ταιριάξουν με το πορτοκαλί του σκελετού. Στα φρένα η διπλή μανέτα ήταν μονόδρομος, έτσι αντικαταστήσαμε τις Mafac με κλασικές μοντέρνες μανέτες Aero και τώρα μπορεί να χρησιμοποιεί όλο το τιμόνι, χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια. Πατεντιάσαμε τη βίδα του οπίσθιου ντεραγιέ, αφού δεν είχε βόλτες και καταφέραμε να διατηρήσουμε το κλείσιμο της ταινίας με τα χρώματα του πρωταθλητή ποδηλασίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλές βόλτες Φιλιππία!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Catch me if you can

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πιάσ’ τον αν μπορείς!  Ο Γιώργος έβγαινε στη παραλιακή με mtb, προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να φτάσει τον μπροστινό κουρσά, αλλά τίποτα. Ο μπροστινός έκανε στάση, έπινε νερό, έκανε την ανάγκη του, έφευγε και ο Γιώργος ακόμη προσπαθούσε, ούτε καν για ανταγωνισμό, καλημέρα ήθελε να ανταλλάξει. Έφερε στο συνεργείο μας αυτό το κουρσάκι για ένα πλήρες service και κάτι παραπάνω. Το καθαρίσαμε, του βγάλαμε τη σκουριά πριν εξαπλωθεί και με μια γενική συντήρηση έχει ένα υπέροχο ποδήλατο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τώρα θα καβαλάει κούρσα από χρωμόλη και θα μπορεί να ευχαριστηθεί τη βόλτα του. Η γεωμετρία της κλασικής κούρσας, σε συνδυασμό με το μεγάλο δισκοβραχίονα, θα του δώσει ταχύτητα και όποτε του τη βαρέσει θα μπορεί να προλάβει τον κουρσά να πει ένα καλημέρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλές βόλτες Γιώργο!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως ήταν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deep blue Mercier!

Το βαθύ μπλέ του Αιγαίου κατάφερε να διατηρήσει ο Σπύρος στο Mercier του, αφού το είχε φυλάξει σωστά. Το μόνο που έμενε ήταν μια σωστή αναπαλαίωση, την οποία καταφέραμε σε συνεννόηση με τον Σπύρο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καθαρίστηκαν όλα τα parts και ο σκελετός με τη γνωστή φροντίδα που χρειάζονται, πλέχτηκαν νέα δίπατα Ιταλικά στεφάνια στα Campagnolo κέντρα που είχε, βάλαμε νέες μανέτες φρένων με q.release της Cane Creek και όλα τα υπόλοιπα λευκά (σέλα, ταινία τιμονιού, σύρματα και καλουπιέ), ώστε να ταιριάξουν με το βαθύ μπλέ του Αιγαίου. Έτοιμο για ένα νέο ξεκίνημα το Mercier μετά από πολλά χρόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλές βόλτες Σπύρο!

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.

Πριν

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA